Få hjemmesiden læst højt ved hjælp af adgangforalle.dk

Søg på sonderborgkommune.dk

Søgefelt

 

Uddeling 2012

Ni foreninger og organisationer modtog fredag den 13. juli 2012 på Sønderborg Slot legater fra fonden og kan nu iværksætte aktiviteter til glæde for sønderjyske børn.
Opdateret 10.03.2020

Med hele 100.000 kr. var Tønder Skibslag modtager af langt den største donation, da forgemakket på Sønderborg Slot lagde plankegulv til dette års legatuddeling fra I.P. Nielsen Fonden til minde om Dronning Ingrid. Det var femte gang, fonden uddelte penge, og det var også femte gang, at fondens protektor, Prinsesse Benedikte, forestod uddelingen.

- Det er en ære for mig at uddele legater fra fonden. Jeg ved, min mor ville have glædet sig over, at denne fond er etableret og nu støtter disse projekter til glæde for børn og også, at I.P. Nielsen mindes på denne måde. Jeg husker tydeligt, selv om jeg kun var en lille pige dengang, at min mor satte I.P. Nielsen meget højt, fortalte Prinsesse Benedikte ved overrækkelsen.

Begivenheden blev indledt af fondens formand, Anna Margrethe Ikast, der holdt en tale, hvori hun dels glædede sig over prinsessens deltagelse, dels fortalte om fonden, dens baggrund og formål:

Midlerne i fonden blev grundlagt i 1939 med oprettelsen af Kronprinsesse Ingrids Feriehjem for Sønderjyske Børn. I 1971 blev navnet ændret til I.P. Nielsen-Hjemmene for Sønderjyske Børn, og det er salget af I.P. Nielsen Hjemmet i Sønderhav, der nu gør det muligt at uddele legater. På den måde lever I.P. Nielsens og Dronning Ingrids tanker videre – ved at vi støtter projekter, der styrker børn og unges sønderjyske identitet i en globaliseret verden.

Fondsbestyrelsen havde besluttet at uddele 254.000 kr. således:

Modtager

Projekt

Beløb

Tønder Skibslag

Støtte til Vikingeprojekt

Kr.100.000,-

Egen UI

Støtte til 7-mands mål

Kr.15.000,-

Den Sønderjyske Garde

Støtte til indkøb af instrumenter

Kr. 30.000,-

SSP og Ungdomsskolen Sønderborg

Støtte til Culture Club – en grænseoverskridende ungdomscamp

Kr. 10.000,-

Det Lille Teater, Gråsten

Støtte til undervisningsdel i teaterprojektet ”Grænsen”

Kr. 30.000,-

Gram Billedskole

Støtte til besøg på kunstmuseer og besøg hos udøvende kunstner

Kr. 10.000,-

Sønderborg Bibliotek

Støtte til kunstforløb for børn og unge

Kr. 20.000,-

Aabenraa Krisecenter

Støtte til at ”lære mens vi leger” – Danfoss Universe

Kr. 9.000,-

Sønderborg Musikskole

Støtte til indkøb af instrumenter

Kr. 30.000, -