Få hjemmesiden læst højt ved hjælp af adgangforalle.dk

Søg på sonderborgkommune.dk

Søgefelt

 

Uddeling 2021

Overrækkelsen af legater fra I.P. Nielsen Fonden 2021 foregik 25. juni ved ”Hytten” ved Dynt Strand.
Opdateret 22.07.2021

Uddeling af legater

Overrækkelsen af legater fra I.P. Nielsen Fonden 2021 foregik 25. juni ved ”Hytten” ved Dynt Strand – huset, hvor I.P. Nielsen og hans familie igennem mange år boede om sommeren. Det var også her, familien igennem en årrække fik besøg af kronprinsparret, senere kongeparret Ingrid og Frederik IX sammen med prinsesserne Margrethe, Benedikte og Anne Marie, som dér fik mulighed for at bade i private, uforstyrrede omgivelser.

Der var således tale om et gensyn, da HKH Prinsesse Benedikte ankom for at overrække legaterne – et gensyn, Prinsessen udtrykte stor glæde over.

Huset ejes i dag af et oldebarn af I.P. Nielsen, Anders Caspersen, og dennes hustru, Ini Bing.

I forbindelse med legatoverrækkelsen blev det afsløret, at I.P. Nielsen Fonden har indgået en aftale med ejerne og Julemærkehjemmet Fjordmark, Kollund, om, at fonden hvert år donerer nogle ophold a en uges varighed til børn, som har været på julemærkehjemmet, og deres familier.

Leder af Fjordmark, Lasse Balsgaard, er meget taknemlig for aftalen og fortæller, at de familier, der allerede i år har fået tilbudt at være en uge i ”Hytten” ved Dynt Strand er ganske overvældede. For flere af dem bliver der tale om den første sommerferie, de prøver at være på.

- Aftalen om, at I.P. Nielsens ”hytte” fremover bliver ramme om sommerferieophold for børn, der har været på Fjordmark, og deres familier er næsten som et eventyr. Et eventyr fra virkeligheden. Det er en fin aftale, som vi er meget glade for, fordi den binder en smuk sløjfe omkring I.P. Nielsen og hans virke. Han gjorde så meget for børn og ville så gerne hjælpe dem, der havde brug for en ekstra hånd – det gør han stadig nu, på en eller anden måde, ved at hans oldebarn, Anders Caspersen, og hans kone stiller ”Hytten” til rådighed for aftalen om, at vi kan give nogle af børnene en sommerferie her, sagde formand for I.P. Nielsen Fondens bestyrelse, Anna Margrethe Ikast.

Prinsesse Benedikte tog traditionen tro ordet ved legatuddelingen. Hun fortalte, at hun havde glædet sig ekstra meget i år, fordi uddelingen skulle foregå i I.P. Nielsens Hus, som rummer så mange minder, og hun fortalte om sin mors, Dronnings Ingrids livslange venskab med I.P. Nielsen, som altid i hendes familie blev omtalt med stor veneration og glæde.

- Ringen sluttes her i dag. Det er fantastisk, vi kan få lov til at være her og uddele legaterne, som skal være til gavn for både børn og unge, for sammenholdet og fællesskabet. Vi skal lære den unge generation, at man skal tage hensyn til hinanden og gerne må række en hjælpende hånd ud, sagde Prinsessen.

Årets legater gik til:

  • Dybbøl Spejderne, tilskud til en bålhytte – 32.600 kr.
  • Gråsten Boldklub, færdiggørelse af projekt - 25.000 kr.
  • Julemærkehjemmet Fjordmark, køb af cykler – 55.000 kr.
  • Gråsten Sejlklub, pontonbro – 10.000 kr.
  • Orion Univers, Jels, køb af film – 100.000 kr.
  • Gråsten Padel Klub, padelbane – 50.000 kr.
  • I alt 272.600 kr.